sâmbătă, 21 februarie 2009

Din nou in Brugge

Un prieten de familie, venit in vizita la noi pentru cateva zile, si-a exprimat dorinta sa vada Brugge-ul, dupa ce I, sotul meu, i-a spus cat de frumos este. Asa ca, in consecinta, cu mic , cu mare, azi am fost chiar acolo.
Nu prea ma tragea ata sa mai vad inca o data acele locuri acum, as fi vrut sa vad ceva nou, mai ales ca imi doresc sa profit de fiecare cunoscut sau prieten care vine pe la noi si care are masina pentru a face cat mai multe excursii (off, daca noi nu am reusit inca sa ne capatuim cu o masina! :( ) dar acum , dupa ce ziua s-a terminat, pot sa spun ca a meritat sa revad, de fapt sa vad lucruri noi in orasul numit pe buna dreptate Venetia nordului!
Drumul nu e foarte lung, vreo ora si ceva cu masina mica, iar pe autostrada poti sa fugi usor cu cel putin 100 km/h.
Am trecut din nou pe sub vreo 4 tunele facute pe sub apa, o adevarata minune a ingineriei, cel mai lung avand vreo 2 km lungime.Super tare! Iata si o imagine din masina:
Prietenul nostru avea GPS si am zis sa ne luam dupa ce ne spunea minunea electronica chiar daca I si cu mine am zis la un moment dat ca nu acela este drumul pe care fusesem noi prima data. Sincer, a fost chiar mai bine decat ma asteptam, am ajuns prin niste locuri f frumoase, pe un drum care mergea in paralel cu un canal, cu o bolta din coroanele copacilor care stajuiau de-a dreapta si de-a stanga drumului, cu rate salbatice (bine ca nu stiu unii infometati de ele :D) care alunecau tacticos pe firul apei.




















De data asta am parcat in partea opusa si am intrat in piata centrala prin partea de nord.
Am trecut canalul care arata superb si ne-am oprit sa bem ceva la o terasa, la mese incalzite de cate-un foc aflat in mijlocul fiecareia, dupa ce inainte cascasem ochii intr-un magazin cu sute de sortimente de bere (iar berea belgiana, desi nu-s o bautoare, e f buna) si cu tot felul de delicatese (yum, yum, ciocolata! :-) ).
Dupa ce am hoinarit suficient cat sa ni se faca foame, dupa ce am adulmecat mirosul usor umed de case vechi de sute de ani, ne-am oprit la un restaurant unde ne-am rasfatat papilele gustative cu un pui Vol-au-vent (bine ca nu era lebada vieneza! :-) ) si cu o placinta cu mere de sa-ti lingi degetele.
Am mai fi stat daca nu era asa tarziu si daca nu s-ar fi intunecat atat de repede si sper sa mai ajungem si mai catre vara sa admiram canalele si ,eventual, sa ne si plimbam pe ele cu barca. Micuta mea cred ca tare s-ar bucura!!! Mai ales ca-i plac ratele, iar la plecarea catre locul in care parcasem masina, am zarit impreuna o rata singuratica plecata in promenada, pe firul apei, poate pentru as face plimbarea de seara! Sau poate ca era si ea in vizita, ca si noi, si se intorcea acasa!











































Eu si Maia



















Perne brodate
Ciocolata belgiana de toate felurile
Doriti o bere?
Un magazin care vinde dantela, unul din multele lucruri pentru care este Belgia vestita.
Poti chiar sa cumperi o felicitare "dantelata"!
O macheta a vestitului turn din piata centrala unde sunt scrise informatii in alfabetul Braille in engleza, franceza , germana.
Piata centrala.
Suveniruri.
O strada noaptea in Brugge si canalul pe care isi facea rondul de noapte rata singuratica.

4 comentarii:

canard spunea...

in sfarsit esti si tu in poza! Ia r Maia s-a facut ataaaaat de mare de la ultimele fotografii pe carfe mi le-ai aratat! mi s-au parut elocvente imaginile pe care le-ai postat, un oras cochet, probabil destinatie turistica obligatorie :-) un detaliu surpinzator pt mine a fost cel despre dantela(iar pozele cu felicitari dantelate..de milioane)
esti un blogger de nadejde!

va doresc un weekend placut si insorit!

canard spunea...

Ruxilina, uite ce link mi-a trimis un cititor al blogului meu:

http://www.identitati.ro/Sindromul-geniilor.html

Mega interesant- despre sindromul Asperger!

Andreea spunea...

Am hoinarit pe aici....minunandu-ma cum de traim cumva sincron unele situatii similare(am citit postul tau)..
Sotul meu a fost de curand la Brugge si m-a sunat sa imi spuna ca as iubi orasul asta, ca seamana putin cu Brasovul meu..insa cum nu a avut aparatul foto la el...m-am multumit cu descrierile lui. Multumesc asadar pentru post si poze. O sa mergem cu Vladi la anul.

astharte spunea...

Andreea,draga mea, am fost de 2 ori in acest oras si nu am apucat sa vad decat o f mica parte din el dar e minunat. Iti pot oferi mai multe poze,daca doresti.:)
Acum cateva zile, un prieten de familie era in Brugge cu serviciul lui, iar el, un tip care nu se da deloc in vant dupa viata si traiul din tarile vestice, ne-a sunat sa ne spuna ca ii place ceea ce vede acolo, ca este un oras frumos, care merita vazut.
By the way, am prieteni in Brasov si o matusa...si iubesc orasul tau natal! :)