duminică, 8 februarie 2009

Carnaval in Bergen op Zoom

E carnaval in oras!!! Nu ma intrebati de ce , cu ce ocazie, asta chiar nu conteaza, pentru ca aici se pare ca oamenii isi cauta motive de distractie uneori. Iar aici, in orasul in care stau, in fiecare week -end din aceasta luna va fi asa si inca patru zile de pe 20 februarie. Am inteles ca este singurul oras din Brabantul de Nord care are carnaval si in zilele de sambata si duminica ale acestei luni.Si se mai zice ca nordicii nu stiu sa se simta bine! Sau poate ca cei din Brabantul de Nord nu sunt destul de in ... nord!!
Ei bine, azi a fost nebunie in oras, cu oameni imbracati care mai decare mai fistichiu, cu esarfe rosii cu motive tipice zonei si cu crabul ,emblema carnavalului din acest an in Bergen op Zoom, la loc de cinste.
Fanfare mai mici sau mai mari, intr-o "intrecere" prieteneasca, treceau pe strazile din centrul orasului intersectandu-se intre ele, cu tube, trompete, talgere si tobe, intr-un zgomot care ar fi pus pe fuga toti ursii din Brasov! :)
Oameni de toate varstele, chiar si bebelusi in bratele parintilor, participanti activi la nebunia vesela a orasului.
M-au distrat improvizatiile facute pentru costume, o cutie de carton pe post de palarie si "coliere" din carioci si creioane colorate si o haina facuta numai din cravate care arata super tare dar pe care nu am apucat, din pacate, s-o fotografiez.
Se canta intr-o piateta si sus, la balconul unei cladiri, si jos, in fata acesteia, intr-un tandem al celor doua formatii implicate.
Pe margine se dansa, se topaia, se bea.
Seara, nebunia s-a mutat in baruri, in inghesuiala, veselie si bautura asezonate cu muzica de fanfara.
Daca n-ar fi fost faptul ca INCA nu stiu limba lor, m-as fi simtit 100% de-a lor astazi...dar chiar si asa, m-am bucurat si m-am integrat in spiritul zilei cat de mult am putut. Las imaginile sa vorbeasca in rest.













































































Niciun comentariu: