miercuri, 25 februarie 2009

Carnavalul copiilor, 23 februarie 2009

Sambata pe la ora 14, trecut de fix, pe o ploaia maruntica care semana cu apa care cade prin orificiile unei stropitori foarte fine si fara de sfarsit, cu mic cu mare, dar mai ales cu...mic, ca si varsta vreau sa zic, s-a adunat tot poporul din Bergen op Zoom dornic sa mai petreaca inca o zi de carnaval.

Peperbus, maretul ceas din turla bisericii aflata in Grote Markt, a inceput ca prin minune sa vorbeasca cu copiii, fiind participant activ in povestea care se desfasura in fata vechii cladiri a fostului palat, pe o scena special amenajata, unde cativa actori devenisera printul Nilles si suita lui.
Catarati care cum puteau, pe unde puteau, ba pe umerii tatilor, in bratele mamelor sau pe scarite metalice, mii de ochisori priveau la teatrul care se juca in piata de ziua lor.
La finalul povestii s-a cantat iarasi melodia carnavalului dupa care, grupuri de muzicanti ,au pornit-o ca si in zilele anterioare, pe strazile orasului, facand sa rasune muzica lor pana tarziu in noapte.Niciun comentariu: