duminică, 15 martie 2009

Surpriza placuta

Astazi, mergand intr-un restaurant cu specific grecesc din Bergen op Zoom, am fost condusi la masa de catre o tanara doamna/domnisoara cu care am vorbit in engleza.

Cand s-a servit mancarea, am avut o surpriza placuta sa o aud pe acea tanara vorbindu-i Maiei in romaneste, "a venit papica"." Wow", am zis eu," sa nu-mi spuneti ca vorbiti romaneste! Sunteti din Romania?" "Da", mi-a spus tanara, si a plecat.

Mai tarziu, la plecare , ne-a spus la revedere in limba romana si am aflat ca e aici de vreo 6 ani, am felicitat-o pentru olandeza pe care o vorbeste si ne-am urat reciproc succes.

M-am bucurat ca am gasit un concetatean in acest mic orasel departe de tara, m-a facut sa ma simt mai putin singura pentru o clipa.

Un comentariu:

canard spunea...

ma bucur pentru voi ca ati intalnit pe cineva din Romania! eu nu am avut placerea sa-mi intalnesc conationalii in Suedia in astfel de imrejurari placute, ci mai degraba triste, deplorabile pentru mine, insa nu m-au dezamagit deloc! M-au luat in casa lor, au avut grija de mine, si desi eu am plecat iar ei au ramas avand o viata acolo, inca mai tinem legatura!