miercuri, 11 martie 2009

Nevoia de spiritual

Am sentimentul tot mai acut ca, in urma evenimetelor din viata mea, de orice gen, a intalnirilor cu diversi oameni, virtual, face to face ori la telefon, devine din ce in ce mai adanca si imperios necesara dorinta mea de a ma apropia de spiritualitate intr-o gramada de forme care-mi ies in cale.
Ma intreb uneori ce anume a decalasat aceasta stare in mine in ultimul timp.Sa fie Pluto in tranzit care-mi face careu la As natal si la Pluto radix in harta natala precum si la Mercur radix natal, sa fie Saturn care-mi trece prin c12 natala? Nu cunosc raspunsul dar SIMT ca ceva se schimba in mine, ceva are nevoie sa evolueze, sa fie...altfel decat pana acum, sa renasca.
Azi , butonand de pe un canal pe altul al televizorului, am dat peste o emisiune de-a lui Oprah. Nu m-a interesat niciodata in mod special emisiunea ei, dar azi se vorbea despre un cuplu caruia ii murise un baiat de vreo 20 si ceva de ani si cum au trecut ei si ceilalti doi copii ai lor peste acest eveniment. S-a vorbit astfel si despre apropierea de spiritualitate ca o modalitate de a iesi din criza , despre ce inseamna sa fii spiritual, sa constientizezi anumite lucruri, despre exercitiul de a deveni spiritual folosindu-ti mintea , inima si mainile zilnic pentru a crea ceva cu ele, petru a fi prin intermediul lor parte din Univers, zi de zi.
Se spune ca nimic nu e intamplator si ca noi, inconstient, intram in contact tocmai cu situatiile de care avem nevoie pentru a evolua, pentru a intelege, daca suntem capabili s-o facem, adevarata valoare a existentei noastre.
Mi-au placut cateva remarci, cum ca toti suntem spirituali, ca suntem de fapt fiinte spirituale care au venit pe Pamant pentru o experienta umana (spiritual beings having a human experience on Earth), ca trebuie sa dai atentie vietii care-ti vorbeste la fiecare pas, ca trebuie sa vedem in problemele de care ne lovim potentialul si posibilitatile care ni se ofera de fapt, ca e mai bine decat sa te lupti cu o problema sa cauti sa intelegi mesajul care iti este transmis prin intermediul ei si din care ai de invatat.
Sunt multe lucruri despre tot ce tine de spiritualitate lasate pe lista de asteptare si despre care doresc sa citesc si parca acum, mai mult chiar si decat in perioada in care Pluto imi tranzita zodia Sagetatorului (care este legata de Divinitate si spirit), simt nevoia acuta sa fiu in contact cu lumea nevazuta a fiintei mele si a Universului. Si Dumnezeu imi scoate in cale ceea ce stie el ca-mi trebuie!

Un comentariu:

canard spunea...

"""trebuie sa vedem in problemele de care ne lovim potentialul si posibilitatile care ni se ofera de fapt, ca e mai bine decat sa te lupti cu o problema sa cauti sa intelegi mesajul care iti este transmis prin intermediul ei si din care ai de invatat"""- perfect de acord! am inceput sa ganddesc astfel dupa ce am citit cartile lui D.Goleman, despre inteligenta sociala si emotionala. De cand am intrat in contact cu astfel de invataturi, am inceput sa realizez ca nimic nu e intamplator, si, mai important, orice lucru are un inteles profund, cu impact decisiv asupra vietii noastre. Si asa-mi amintesc de memoria involuntara: un lucru "nesemnificativ" care ti s-a intamplat cu mult timp in urma revine in minte dupa multa vreme, in conexiune cu alt eveniment. Coincidenta?Nu cred, mai degraba un mod de a ne "pregati" spiritual pentru experiente viitoare.
Vreau sa subliniez ca nu sunt genul de om care sa despice firul in patru si sa caute intelesuri ascunse. Insa mereu voi crede ca tot ceea ce se intampla are un dram de predestinare.