vineri, 13 martie 2009

De la lume adunate

M-am distrat super tare citind postarile de pe blogul unei mamici, cred ca din Bucuresti.
In clasa in care este elev baiatul ei cel mare, clasa a 3a, s-a facut proces intre personajele implicate in povestea "Fata babei si fata mosului", cu avocati ,pledoarii si reporteri, acestia nefiind altii decat copiii din acea clasa.
Baietelul despre care vorbesc a fost avocatul fetei babei.
In final ,concluzia , citata dupa blogul respectivei mamici, a fost ca baba e vinovata si a trebuit sa faca 1000 de ore in folosul comunitatii, toata viata sa faca treburi casnice si sa ia si cursuri parentale sa invete sa-si educe copiii. Fata babei , pt ca nu a beneficiat de o educatie potrivita, a fost achitata.
Imi pare super tare modul asta de a invata copiii despre morala si nu numai, e extrem de creativ si m-a facut sa-mi amintesc despre o carte citita acum cativa ani buni, "Creativitatea ca mod de viata", o carte despre cum sa dezvolti potentialul creativ al fiecarui copil si cum sa-l faci sa invete intr-un mod mult mai usor si mai accesibil varstei lui.
Inca o data, super tare!


Un comentariu:

canard spunea...

pai la cat de multe stiu copiii in ziua de astazi, trebuie sa fii creativ, nu gluma, atunci cand ai ingrata sarcina de a fi cadru didactic- admir o astfel de initiativa de a gasi resurse intr- o poveste atat de veche. Initiativa de a trezi interesul copiilor pentru povesti iarasi mi se pare laudabila.
Bravo invatatoarei/profesoarei!