luni, 17 noiembrie 2008

viata la tara

Iata-ma la tara! Cica! Dar asta nu-i viata la tara a lu' Tanase Scatiu, fratilor, e viata de tara din cu totul alta tara!!!

Dupa un cumnatel de-al meu cica-s pe undeva, in vreo comuna mititica de Olanda cand eu sunt de fapt si de drept ,mai ales de drept,intr-un orasel de provincie , cochet, cu aer medieval, aproape de Marea Nordului, cu un aer rece, ca de munte uneori, locuind intr-o casa aproape de piata centrala, Grote Markt, unde exista o biserica mare, o catedrala, de unde se aud cam la sfertul de ora sunetele melodioase ale clopotelor.Maia e teribil de incantata cand le aude,pentru ea ele sunt muzica!!

Lumea e zambitoare,nestresata ca pe la noi, fiecare isi vede de treburile lui dar mai are timp cate unul sa si zambeasca sau sa vorbeasca in olandeza Maiei, sa te salute desi nu te cunoaste,asa, din proprie initiativa,cam cum era obiceiul si pe la noi in zonele de provincie din Ardeal.

Strazile sunt toate acoperite cu piatra cubica, la fel si trotuarele unde exista de altfel o portiune desemnata pentru biciclete. Rar mai zaresti cate-o hartie luata de vant iar frunze sunt in special in zona cu multe foioase. In rest orasul e curat, linistit si bine organizat. Apropo de organizare, ca sa arunci gunoiul menajer la tomberon ai nevoie de un fel de carteluta care-ti parmite accesul!! Hmmm,vorba unui prieten din tara, la noi, in Romania, si cu cartela tot pe langa tomberon s-ar fi aruncat mizeriile!!!!Din pacate!!!

Si, revenind, asa arata viata la tara?? Poate viata intr-o tara civilizata !!!! Voi ce credeti?

Un comentariu:

canard spunea...

Wow draguta mea
Cand am citit ultimul tau post mi au lacrimat ochii amintindu mi de Suedia- e cea mai minunata experienta pe care o poti trai tu, dar mai ales la care il poti expune pe copilul tau- viata intr o tara civilizata! Sunt tare bucuroasa pt tine, si iti doresc o sedere cat mai placuta si, de ce nu, cat mai indelungata!
SAnatate tuturor-pe curand!

PS te pun la favourites ca sa te accesez repede- nu de alta dar sunt fan bloguri ;-)