luni, 14 decembrie 2009

Workshop psihoterapie

Sambata si duminica pline, dupa o saptamana foarte incarcata la munca, incheiata vineri cu serbarea de Craciun a celor mici, foarte frumoasa si apreciata.
Sambata si duminica alaturi de o persoana foarte draga inimii mele, o fosta profesoara din facultate, tanara, desteapta, frumoasa si fizic si sufleteste, care a sustinut un workshop despre psihoterapia traumei.
Daca ar fi sa ne uitam in profunzime la fiecare dintre noi, am putea sa descoperim urmele unei mai mici sau mai mari traume de-a lungul vietii. E uimitor cum, fara sa vrem, prin lucruri relativ marunte, ranim oameni din jurul nostru, mai profund sau superficial. Rana se formeaza ca o mica zgarietura, poate sa coexiste impreuna cu noi mult timp, pana intr-o zi cand, din cauza unori situatii similare celor in care a aparut, la un timp mare sau mai mic fata de momentul initial, rana se reactiveaza, si ca in filme cu deja-vu, se naste sentimentul ca parca am mai trait durerea si suferinta actuala si ca nu am mai dori sa se repete si atunci actionam intr-un mod dificil de inteles chiar si pentru noi. Apar mecanisme de autoaparare pentru a ne distanta cumva de trauma care s-a produs candva. Iar de aici ...posibile probleme. Mai multe amanunte despre toate acestea, poate, alta data.

2 comentarii:

Cristiana spunea...

Draga Ruxi,
in primul rand iti multumesc pentru vizita, pentru urari, pentru aprecierea pe care mi-o oferi!!
Dar EU ITI MULTUMESC, CUMINTE SI FRUMOS, PENTRU TOT CEEA CE NE OFERI, SI MIE, SI TUTUROR CELOR CARE TE VIZITEAZA!!
Iti doresc din tot sufletul sa ai intotdeauna putere sa-ti urmezi calea, asa cum foarte frumos ai scris - dansand in ploaie... Si pastrandu-ti respectul fata de tine insati, si respectand pe altii sa ii inveti ce este pentru ei sa se respecte si sa-şi respecte semenii!! Sa aratam cu totii in lumea noastra ce inseamna demnitate si responsabilitate!!
Si frumusete, si bucurie, si lumina aceea a sufletului tau frumos!!
La multi ani frumosi, sanatosi, voiosi, alaturi de cei dragi!!
Cu mult drag, mult-mult drag, Cristiana

astharte spunea...

Multumesc mult pentru gandurile tale bune si ma rog sa pot lasa mereu Lumina sa curga prin mine catre altii asa cum Dumnezeu si Viata vor dori.
Eu nu sunt decat o unealta prin care altii, asemeni tie si a ceea ce oferi tu, pot sa gaseasca si altceva in lumea din jur, nu doar durere si mizerie, ci si bucurii si un strop de Iubire si poate si ceva Intelepciune.
Sa fii binecuvantata si in anul care vine sa ne imbogatesti cu frumusetea din tine.
La multi ani!