sâmbătă, 26 decembrie 2009

Educatie

De ce simt unii oameni atat de puternic nevoia sa spuna Da cand tu spui Nu, sa se bage peste treaba ta, doar asa, parca pentru a demonstra ca EI AU DREPTATE? De unde nevoia asta de a contrazice pe altul? Cred ca nu realizeaza, cu siguranta, ca pentru un copil, mai ales, este greu de inteles de ce acum ceva e alb, cand zice mama, si negru, cand zice altcineva ( mai ales daca e o persoana apropiata)? Regulile facute de tine nu-s bune intotdeauna, se poate, dar de ce trebuie altul, oricine ar fi, sa incerce sa-si impuna propria lui regula contra regulii tale, just like that? Nu vreau sa par incapatanata, strong head, inflexibila, dar daca vreau sa incerc sa-mi invat copilul sa astepte sau sa faca ceva intr-un anume fel, prefer ca asa sa se faca, chiar daca gresesc, pentru ca e COPILUL MEU si pentru ca eu, ca mama, am 24 de ore din 24 datoria de a o indruma. Restul lumii e azi, maine, din cand in cand cu ea si atat. Eu raman.
Si mai ales, as prefera sa nu se faca toate astea cu copilul auzind discutia...
Poate-s exagerata, se poate....:D
Dar mai bine o las balta, ca doar e Craciunul.....

4 comentarii:

ajnanina spunea...

of...
e urata lupta pentru putere, cand altcineva vrea sa ia impotriva ta ca aliat pe insusi puiul tau...
nu te necaji, puiul tau va alege ce trebuie din toate astea, chiar daca se va intrista si ea o clipa... trece...
Sarbatori fericite in continuare!

astharte spunea...

Merci pentru urari, si tie iti doresc la fel!
Ct despre asa zisa lupta, e mai mult un frecus al vointelor, a mea si a altora, oarecum inevitabil dar care tot ma deranjeaza...e poate si diferenta de mentalitate, educatie, generatie, etc, etc...
Lasa, trecem peste toate!
Numai bine,draga mea!

Geanina Codita spunea...

Oamenii simt nevoia nebună de a se ocupa de vieţile altora , de ceea ce fac alţii şi nu mai au vreme să se ocupe de propia soartă...trist...

Seară cu farmec alături de fiinţele dragi!

astharte spunea...

Geanina, din pacate cam asa e, se pare ca ne este mai la indemana sa ne ocupam de altii decat de propria ograda,nu?
Poate ca trebuie indirect sa invat si eu o lectie, cea a rabdarii si a intelepciunii, sa fiu de genul "cainii latra,caravana trece", fara resentimente.
Eu una cred ca in orice confruntare/ eveniment in care sunt implicate cel putin 2 persoane, fiecare are ceva de invatat.
O seara frumoasa si tie!