miercuri, 25 noiembrie 2009

INCA mai cred

De ce INCA mai cred ca tara asta, Romania, poate sa fie normala, sa treaca cu capul sus printre celelalte tari din UE si nu numai, de ce INCA mai cred ca ne putem trezi si ca putem face ceva pentru poporul asta, onest, fara minciuni, fara sa furam din stanga ca sa dam in dreapta, fara magarii si rautati gratuite? Oare sunt o idealista irecuperabila sau,mai grav, o blonda stupida care crede in zanute si feti frumosi care iau balaurul de coada si-l arunca de 3 ori peste cap si-l transforma intr-un cal inaripat?
Mi-e ciuda,da, ca ne manjim sufletele pentru un bot de paine, ca nu avem demnitate. Oare atat de mult a decazut romanul? Parca suntem iar pe vremea fanariotilor cand frate pe frate se vindea pasei pentru niste lucruri trecatoare, putere si bogatie...

6 comentarii:

Anonim spunea...

Fii pe pace, caci nu esti singura care inca mai crede. Desi, poate, motivele noastre sunt diferite... Eu, spre surprinderea multora, cred intr-un destin maret, rezervat neamului nostru, mai presus de toate celelalte. Asta e singura explicatie pentru care suferinta noastra este justificabila. Imi place sa cred ca exista un scop mai inalt pentru toate aceste lucruri. Cel putin asta imi da mie speranta sa merg si sa cred mai departe.

Numai bine.

Cristiana spunea...

Buna, Ruxy! Te rog frumos , daca nu te deranjez prea mult, am o rugaminte: o prietena pleaca la Amsterdam si te rog, poti sa ii transmiti ce ar putea sa viziteze pe acolo???
Iti doresc toate-toate cele bune !!!

astharte spunea...

Buna,draga mea, nu ma deranjeaza.Iti dau un link http://www.iamsterdam.com/en/visiting/visitingportal, aici gaseste mai multe informatii in limba engleza, dar, in general, e frumos sa bati la pas orasul sau cu bicicleta ( poti inchiria una din multe locuri), de-a lungul canalelor, sa te bucuri de tot ce-ti iese in cale.
Acum nu stiu ce ar dori sa faca prietena ta, sa stea in interior, intr-un muzeu, sau sa simta orasul cu toate simturile,sa- l "adulmece", bucatica cu bucatica! :)
Nici eu nu am apucat sa vad tot ce mi-am dorit din acest oras, noi am locuit in sudul tarii, la 2 ore distanta cu trenul, si nu am fost decat de vreo 3-4 ori acolo...dar o sa mai mergem noi, curand, sper!
Toate cele bune si tie!

astharte spunea...

Andrei, sper ca nu-s singura! Si peste 2 sute de ani daca va fi sa fie o schimbare in bine in tara asta, tot ma bucur...numai sa fie!

Cristiana spunea...

Multumsc frumos, scumpa mea!! Ii voi da linkul si se va bucura!! Este, ca si mine, genul care bate cu piciorul palma de palma de pamant!!!
Inca o data, multumesc !!! Iti trimitem cele mai frumoase fotografii!!

astharte spunea...

Merci! De-abia astept sa le vad! Mi-e dor teribil cateodata de al meu ACASA de peste munti si rauri! Acolo e si acum o parte din fiinta mea...