duminică, 8 iulie 2012

Timp pentru noi

Ar trebui ca fiecare sa poata avea timp pentru sine, pentru sufletul sau, in fiecare zi.
Sa poti medita la cele intamplate si neintamplate, la sensul vietii, la ceea ce esti si ceea ce-ti doresti sa devi, mai exact la a te regasi pe Tine. Pentru ca prea adeseori uitam sa ne gandim la noi prinsi fiind in  mecanismul sistemului de viata in care traim.
Dar ce presupune a avea timp pentru tine? Sa lasi ca ceea ce nu este esential pentru tine, ca fiinta, sa nu te mai perturbe. In loc sa stai o ora cu nasul in televizor, poti sa citesti o carte sau sa iesi in natura, sa intri astfel in contact cu Universul. Numai ca multe obisnuinte au devenit un fel de a doua noastra natura si e greu sa ne debarasam de ele. Si eu ma lovesc de ele, si eu ma autoeduc pentru ca realizez ca viata trece pe langa mine cateodata si e pacat. 
Decat sa te lasi trait de viata mai bine traieste-ti-o tu insuti!
Poate ca toate astea suna pompos si de multe ori sunt satula de astfel de sabloane. Insa ceea ce simti tu conteaza cu adevarat, pentru ca doar inima stie ceea ce-ti trebuie ca fiinta. De ce nu o mai ascultam, de ce suntem atat de rationali si atat de putin intuitivi?

Niciun comentariu: