miercuri, 19 mai 2010

Omraam Mikhael Aivanhov, "Sufletul, instrument al spiritului"

Culese din brosurica lui Omraam Mikhael Aivanhov, "Sufletul, instrument al spiritului".

"Pe frontispiciul templului de la Delfi era inscris: " Cunoaste-te pe tine insuti"; dar putini ganditori au inteles acest ordin. Ne inchipuim ca a ne cunoaste inseamna a ne cunoaste caracterul, slabiciunile, calitatile. Nu, este ceva mai mult. Daca era vorba numai despre psihologie, nu s-ar fi scris niciodata aceste cuvinte pe un templu! Este foarte usor sa te cunosti astfel. Adevarata cunoastere initiatica inseamna a te contopi, a fuziona printr-un act de iubire, asa cum este spus in Biblie ca " Avram a cunoscut-o pe Sarai". Adevarata cunoastere este fuziunea. Spunanad " Cunoaste-te pe tine insuti", Initiatii vroiau sa spuna ca omul nu este cel care isi inchipuie ca este. El trebuie deci sa invete sa se cunoasca, iar a se cunoaste inseamna a se identifica, a fuziona cu sine insusi, cu acest Eu Superior care se afla in inalt, in regiunea spiritului."

" Eu va repet, sensul Initierii este de a-l invata pe om sa se detaseze de natura sa inferioara pentru a putea vibra la unison cu spiritul sau care este adevaratul sau Eu; in acel moment, el poseda toate calitatile spiritului, puterea , maiestria, cunoasterea spiritului. Fuziunea cu Eul Superior este fuziunea cu Dumnezeu. Da, a te regasi, a te cunoaste inseamna a te topi in Divinitate, fiindca aceasta scanteie, acest spirit care este omul nu este niciodata separat de Dumnezeu; si cautandu-se, gasindu-se, el atinge constiinta suprema de a trai si a respira in Dumnezeu."

"Ceea ce mai trebuie inteles este ca spiritul, sufletul si corpul sunt de aceeasi esenta, desi difera ca natura, functie si aspect. Diferenta consta numai in gradul de materializare: corpul este spiritul condensat; spiritul este corpul imponderabil; iar sufletul este intermediarul dintre cele doua."

"Observati deci ca apa si aerul accepta impuritatile, numai focul nu le accepta, el le arde. In timp ce pamantul le absoarbe pe toate, tese insusirea sa, el este ca un magnet care atrage tot ceea ce este murdar si impur pentru a-l transforma apoi in laboratoarele sale. De aceea, atunci cand simtiti o tulburare, o agitatie, o neliniste, dati-le pamantului. Sapati o mica gaura, puneti-va in ea degetele si vorbiti-i pamantului ca unei fiinte inteligente, cerandu-i sa preia tot ce va tulbura. Credeti-ma, el nu se va simti nici nefericit, nici jugnit, el va luat tot, iar voi veti fi usurati, eliberati. In trecut se cunosteau toate aceste lucruri, dar acum ele s-au pierdut...Atunci cand simtiti o durere, o greutatea, dati-le pamantului, el le va lua.
Apa primeste si ea impuritatile, de aceea atunci cand facem baie sau un dus, ne calmam dintr-odata; dar nu ne intrebam nici macar de ce, fiindca facem totul in mod automat. Chiar si aerul poseda aceasta proprietate. Atunci cand nu va simtiti bine, iesiti la aer, veti simti ca avntul va inlatura poverile. Dar pentru ca aceste metode sa devina cu adevarat eficiente, trebuioe sa faceti constant aceste exercitii."

"De aceea, atunci cand omul isi purifica corpul isi purifica deopotriva si sangele, adica sufletul, ii ofera spiritului sau cele mai bune conditii de manifestare. Vedeti, totul se leaga. De ce nu vedem nimic, cand toate ase afla zilnic sub ochii noastri"?
Voi mai adauga acum ceva ce va va ajuta sa gasiti o metoda de lucru. Atunci cand initiatii va fac revelatii, ei actioneaza asemenea naturii: ei nu va dau decat jumatate. [...] Totul este asa in viata. De altfel, de ce credeti ca ne cautam " jumatatea"? Este cealalta jumatate a scrisorii rupte; o cautam pentru a o putea, in sfarsit, citi! Pur si simplu. Fiecare este jumatatea paginii care dezvaluie secretul si trebuie sa caute ceallata jumatate!
Atunci cand se spune :"La inceput era Cuvantul", este tot o afirmatie pe jumatate. Unde se afla cealalta jumatate? Voi sunteti cei care trebuie sa aflati...Urechile reprezinta pur si simplu cealalta jumatate! De ce? Deoarece cuvantul nu are nici un sens daca nu exista urechi pentru a-l auzi. Cuvantul este principiul masculin, emisiv, si trebuie subinteles principiul feminin, receptiv: urechile. Daca cuvantul nu ajunge undeva in urechi pentru a fi auzit, apreciat si inteles, el devine inutil. Iar cand vorbim despre o cheie, chiar daca nu mentionam incuietoarea, ea este subinteleasa. Vedeti cum sunt lucrurile..."

Niciun comentariu: