miercuri, 14 aprilie 2010

O lume nebuna, nebuna, nebuna

Traim intr-o lume nebuna, nebuna, nebuna...Te si intrebi unde naiba s-au ascuns inteligenta si bunul simt din poporul asta.Aaa, ma scuzati, e folosita in smecherii, mismasuri si alte treburi aducatoare de profit cat mai rapid, chiar si cu lezarea drepturilor scrise sau nescrise ale celorlalti.
Ma confrunt de cateva luni cu niste probleme cu anumiti oameni despre care, orbita cum am fost din pacate, cu voie sau fara voie, am crezut ca sunt altfel. De fapt cred ca AM VRUT SA CRED ca sunt oameni si am descoperit ca ...
Oare ce am descoperit? Ca animalele pot sa fie muuuult mai umane, sa zicem, decat ei, ca minciuna e la rang inalt, ca fatarnicia e parte din programul zilnic si multe altele.
Ma intreb cum ar trebui sa te porti cu astfel de persoane pentru ca eu nu stiu si nu vreau sa joc jocul minciunii si a pupincurismului, e ceva ce nu mi-a fost inoculat in educatia data mie de catre parintii mei, buni sau rai, cum au fost. Daca cineva are vreo idee, daca s-a lovit de astfel de probleme, astept sugestii, am nevoie sa invat cum sa ma port cu hienele ca sa nu ma pape. :)

4 comentarii:

simonacratel spunea...

Din cele doua saptamini petrecute prin Bucuresti, am tras concluzia ca Romania trece printr-o perioada foarte dificila. Adica... la fel ca intotdeauna. :) Dar oamenii par foarte inversunati, par: care pe care.

astharte spunea...

Draga Simona, pot sa-ti spun ca pentru un an de zile, cat am stat cu familia in Olanda,pana anul trecut, in octombrie, m-am simtit calma, impacata cu mine, capabila sa ma analizez, sa ma ocup de chestii spirituale, de-ale sufletului si inimii.
De cand ne-am reintors in tara, cu fiecare zi, simt ca sunt mai nervoasa, ca parca nu vad decat gri si negru, ca si cum albul nu ar mai exista pentru mine decat in doze aproape nesemnificative.
Ma deranjeaza cumplit toata aceasta nebunie zilnica, ma secatuieste, dar momentan nu vad ca solutie decat sa invat sa ma detasez, atat cat pot, de rautati... :(

Mikka spunea...

Draga mea draga,
Se pare ca cercul de fier se strange.
Ar fi tare frumos daca ma putea povesti un pic, la o cafea. Am niste foarfeci bune de tait fierul...

astharte spunea...

Ar fi frumos, poate curand,cine stie? Viata mea este extrem de plina in prezent,sunt multe lucruri de rezolvat, dar pot incerca sa-mi fac la un moment dat putin timp pentru o ceasca de ceai pentru mine si una de cafea pentru tine.
Cat despre foarfeci, cumpar si eu cel putin o pereche!:)