luni, 1 februarie 2010

Perceptie

Este adevarat ca fiecare om are propria lui perceptie despre sine si lumea din jur. Dovada clara este tocmai ceea ce se intampla in prezent in lume, si in mod special in tara noastra.
Mi s-a intamplat ceva neplacut, ca tocmai o persoana care am crezut ca este cu scaun la cap si ca ii pasa de cei din jur, sa-mi dovedeasca contrariul. Aici perceptia mea a fost alterata dar nici a ei nu e ok , ba chiar deloc. Asta ca sa nu schimb cuvantul perceptie cu unul mai dur, nesimtire, nepasara, prostie, etc.
Sfarsit de luna, zi de salariu. Ma astept ca dreptul meu stabilit printr-o negociere si un contract sa fie respectat. Mi se spune in schimb ca sunt niste probleme cu incasarea banilor de la beneficiarii serviciilor noastre si ca se va intarzia plata salariilor cu cateva zile sau o saptamana. Ma cam enervez, normal, fara sa manifest, dar cel mai mult ma simt inselata, dezamagita.
Trece week end-ul si colega mea imi spune cum ca,acea persoana care trebuia sa ne plateasca, s-a laudata ca si-a cumparat nu stiu ce, ceva scump, si inca cineva imi spune despre aceeasi persoana, patroana, ca le-a povestit catorva colega cum doreste ea sa-si serbeze ziua de nastere... Nervi, dezamagire, amar,dezamagire, dezamagire....Cum e posibil ca un om pentru care lucrezi si care traieste tocmai din banii pe care TU ii faci pentru el, prin munca ta, sa nu te plateasca iar el, in schimb, sa se laude cu ceea ce face, chestii care implica bani, bani pe care tu nu-i ai nici pentru paine, un lapte, intretinere, etc? Nu-i asa ca am perceput gresit omul acesta in care am crezut?
Cat despre perceptia ei despre lume si sine, nu ma mai intereseaza...eu stiu ce am de facut cu viata mea: sa scap de patroni. Mai ales in Romania!

2 comentarii:

Geanina Lisandru spunea...

Parcă de prea multe ori ni se întâmplă se să greşim în a constata că de fapt cel de lângă noi este altceva decât ceea ce arată.

astharte spunea...

Da, Geanina, din pacate...Ma intreb ce se intampla cu omul,in general, dar mai ales cu romanii, in particular, si mi se face lehamie. In ce lume imi voi creste copilul? Cum pot s-o invat pe micuta mea despre cinste si corectitudine, respect si iubirea semenilor cand altceva vede?
O prietena imi spunea ca, atumci cand va fi mai mare, fetita ma va intreba de ce nu are si ea haine ca si X sau masina precum Y, si nicidecum despre cartile pe care i le-am citit sau timpul petrecut cu ea...Sper sa se insele.
Numai bine iti doresc.